zaterdag 12 juli 2008

Eindelijk verder


Na 6 dagen Eastbourne dient er zich donderdag eindelijk een “weather window” aan. De wind zakt naar 4 tot 5 oc. 6 en de golven worden ‘moderate’. We maken er gebruik van om naar Brighton te varen. Het wordt uiteindelijk een natte bedoening : 24 knopen wind op kop en putten van meer dan 2 meter. Als twee gepekelde waterratten komen we in Brighton Marina aan. De warme douche heeft nog niet zo heerlijk aangevoeld.


’s Anderendaags gaan we eerst het Marina complex verkennen en in de namiddag fietsen we naar Brighton zelf. We houden het op een wandelingetje op de pier en eventjes de stad in naar het Royal Pavilion. Het is alles behalve zomers weer en we keren op tijd naar de boot terug om alles klaar te zetten voor onze afspraak met de radioclub. Op de afgesproken tijd kan ik radiocontact maken over de SSB met de vrienden uit Torhout. Zij kwamen hier uitstekend door en ook mijn rapport was met 5-7 goed genoeg om een duidelijk gesprek te kunnen voeren. Iets moeilijker verliep het contact met ON3ALI uit Blankerberge. Tijdens ons gesprek viel de verbinding door te veel storing weg. Een SSB radio is dan ook geen telefoon.

1 opmerking:

Jean Dekeyser zei

Hi trotters,
Een voordeel van het slechte weer is dat je ook eens een en ander kunt bezoeken. Als je steeds goed weer hebt, zit je steeds op zee en komt er van ergens iets bekijken weinig in huis. ... als deze zienswijze een troost moge zijn in deze barre tijden...... Hopelijk vinden jullie de tijd verder artikeltjes te schrijven. Ik kijk nu al uit naar de verdere avonturen en heb nu reeds een beetje heimwee naar deze mooie kust.
Jean van de Billy