zondag 24 mei 2009

Sables d'Olonne - zondag 24 mei


Vandaag vertrok Jenny terug naar huis. Na een klein weekje flink doorwerken hebben we samen onze "Zwerver” weer vaarklaar en bewoonbaar gekregen. Natuurlijk was het niet alleen werk, kommer en kwel. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons nog onbekende hoekjes van les Sables te bezoeken en de plaatselijke neringhouders wat te sponsoren.
Verleden woensdag kwamen hier bovendien onze Engelse vrienden van “Salifi” aangewaaid. Speciaal om ons te zien zijn ze van La Roche Bernard, waar ze een ligplaats hebben, naar hier toe gezeild. Zo hadden we meteen weer gezelschap bij het aperitieven. Na een reparatie in hun mast, waarvoor ik wat gereedschap en reserve onderdelen van Zwerver gebruikte, nodigden Bob en Maggie ons uit voor een schitterend drie gangen menu aan boord van hun Salifi – we hadden een heerlijke avond samen.
Gisteren zijn we met z’n allen naar de prijsuitreiking van de Vendée Globe getrokken. Een multimedia spektakel van jewelste, met vuurwerk en al. Zomaar eventjes 120.000 mensen kwamen hiervoor op het strand van Sables d’Olonne samen.
Maar nu zijn ook deze vrienden terug naar hun stek vertrokken. Het begrip ‘solo’ begint zo langzamerhand door te dringen. Wanneer het weer het toelaat kan ik morgen aan m’n eerste tocht beginnen – straks maar eens de meteo van het internet plukken.

Geen opmerkingen: