dinsdag 26 mei 2009

Dinsdag 26 mei - Royan

Eerste werk : Sablaise Nautique opbellen. De eigenaar gaat met zijn mecanicien overleggen en belt mij later terug op. Ondertussen raad hij mij aan de boel zo goed mogelijk op te drogen en de motor een uur of twee te laten draaien. Zo gezegd zo gedaan. Het diesellek vind ik zelf : er druppelt mazout langs de ontluchtings schroef. Een nieuwe pakking steken en klaar is kees. De olie begint pas te verschijnen als de motor goed warm is. In het namiddag gesprek met Sablaise Nautique geef ik dit door als uitleg. Klantvriendelijk als ze zijn willen ze het werk onder garantie overdoen, maar dan moet ik voor volgende week dinsdag, wanneer ze mij op de rol kunnen zetten, terug in les Sables zijn.
Ik ga wat rondwandelen in Royan en doe meteen wat boodschappen. Terug aan boord bak ik een broodje en ga ik met de laptop de weerberichten ophalen. Het ziet er goed uit voor morgen, ik kan terug vanwaar ik kwam. Hiermee mis ik wel mijn start en moeten we andere afspraken maken voor onze trektocht naar de Picos. Jenny is op de hoogte en regelt het nodige aan het thuisfront. We zien later wel verder.
Geen foto’s deze keer – ik ben niet erg ‘in the mood !’

7 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo Kris,

Ik ben de vriend van Karolien en de papa van Lenard. Ik was afwezig op het feestje van Sofie wegens sportieve verplichtingen. Ik wens je veel succes op je tocht door wijde wateren. Hopelijk posst je je avonturen en zet je wat foto's want wij volgen je op de voet. By the way, ik heb vroeger les gehad van Jimmy Gantois. Zal je zeker kennen. Maar ik was geen turntalent. 1.88 meter en 100 kilo is geen turnerslijf, hé.

Hopelijk zien we mekaar eens na je reis.

Frank

lieve-andre zei

Dag Kris
Het relaas van de valse start gelezen. Een kommerloos vervolg van de reis gewenst.
André

Luc zei

Ahoy Kris
Hopelijk is het motor probleem snel opgelost. En dan vergeten we die valse start. 't kan gebeuren bij de beste. Zelfs in de Vendée.
Groetjes Luc B

Jean Dekeyser zei

oei Kris, motorproblemen en terug naar les Sables? Das niet plezant zeg. Hopelijk vlug opgelost zodat je terug door kan en ik je niet inhaal. Ik ben bijna de kaap rond. Morgen van l'Aberwrac'h naar Camaret.... is de planning. Mooi weer hier maar wel wat windy. Hopelijk morgen wat rustiger want ik ben solo.
Groetjes, Jean

Anoniem zei

Kop op Kris,

Gelukkig is het maar dat, iets met de gezondheid zou al slechter zijn , en ze willen het nog onder garantie herstellen.
Een tegenslag mag je reis niet bederven,

groetjes uit Oostende

vanwege Nancy en Luc
PS: Oostende voor anker was zalig

jan zei

dag Kris,

jammer van de valse start, hopelijk vinden ze het snel en is het niet te erg.

Jan en Annemie

Terry zei

Hallo Kris

Hier de groeten uit Oostende jammer van de valse start niet getreurd alles komt wel in orde.
Ik heb die nederlander gesproken die zijn boot in Ayamonte ligt. De haven is :
Puerto Deportivo de Ayamonte
Ayamonte, Huelva
Tel: +34 959 321 294
Email: ayamonte@eppa.es
gelegen op de Guadiana rivier.
Meer informatie heb ik niet gekregen hij zegt mij dat het nogal moeilijk is om een plaats te krijgen om te overwinteren in deze haven maar dat die uitstekend bescherm lig langs de rivier.

Hopelijk kunt ge iets met deze informatie .

Terry en Jeannine
Smiling Ghost