vrijdag 25 mei 2012

Donderdag 23 mei

Om 8u15 verlaten we Zoutkamp, met slechts een heel klein beetje door de modder slepen. Het Reitdiep heeft 22 bruggen en een sluis voor ons in petto voor we in de Oosterhaven van Groningen zullen aankomen. Alles gaat vlot en we kunnen alweer grapjes maken over de miserie van gisteren. Je kunt het haast niet geloven, maar tussen de Groningse bruggen breekt mijn gaskabel – onbestuurbaar dus. Redder in nood Den Dolf sleept ons nog door enkele bruggen, maar bij de Emmabrug is het gedaan. Wanneer we het wat moeilijker krijgen om beide vaartuigen te controleren, gaat de brug onverbiddelijk voor onze neus dicht. We besluiten dan maar om ons aan de wachtsteiger vast te maken en het boeltje te herstellen voor we verder gaan. We bellen Oosterhaven op en deze weten ons te vertellen dat ze een morsekabel in reserve hebben. Met de hulp van Dolf demonteren we de kabel en varen we met zijn boot naar de jachthaven. Snel de kabel gekocht, maar toch te laat om nog met de boot terug te keren wegens de spertijd.
De havenmeester is echter zo vriendelijk om ons met zijn vletje – gratis nog wel – terug te varen naar de Emmabrug. Van op de wachtsteiger kan je namelijk niet aan de kant.
Voor de spertijd om is, is alles opnieuw gemonteerd en kunnen we op eigen kracht weer verder.
Voor alle moeite die ze voor ons getroost hebben, trakteren we Dolf en Christiane op een entrecootje. We beleven nog een gezellige zomeravond waarop ook een heerlijk terrasje aan het water niet ontbreekt.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey,
Amigo en Jenny,

Ja “opgeven” staat inderdaad niet in je woordenboek. “Doorzetten” daarentegen in meerdere talen! (GAMBA!!!)

Ik zit nu nog achter mijn PC op mijn werk. Straks vertrekken we met de mobilhome richting Lelystad. Jammer zijn we maar 3 dagen vrij.

Geniet nog van de terrasjes en de zon… (natjes en droogjes niet vergeten natuurlijk!)

Tot later,
Groetjes
Marc en Sabrina

Anoniem zei

Hoy , al een reis met veel afwisseling gehad
voor ons is Oostende voor anker ten einde t'was zalig , prachtig weer en veel gelachen
Terry en ik lagen naast elkaar dus veel bewonderaars
geniet nog van jullie reis en groetjes van het ganse ryco team
Nancy en luc

Anoniem zei

Hello,
dat van die gaskabel heb ik ook eens meegemaakt,"remember Dieppe "
groetjes ORM