vrijdag 13 juli 2012Ijselmeer en Markermeer

Ik had er geen rekening mee gehouden, dat je op het Ijselmeer stevig verwaaid zou kunnen liggen – een illusie minder dus. De wind loeit door het want, het giet water en er rest ons dus niets anders dan tussen de buien door wat boodschappen te doen en het stadje te verkennen. Workum is (buiten verwachting) mooi en pittoresk, heeft zelfs een klassieke scheepswerf en is doorspekt met grachten. ’s Avonds gaan we op de borrel bij Stien en Stienne uit Denemarken, sympathieke mensen die ons al een tijdje volgen.

In de haven ziet het weer er behoorlijk uit en de onrust jaagt ons dus verder. We waren nog maar net buiten en het was al van amaai – zo’n golven en vanwaar komt al die wind ?
Duikend door de golven en met windsnelheden van 28 knopen hossen we naar Enkhuizen. Wat zijn we blij als we eindelijk de haven binnenlopen. Dat nooit meer ! Maar als we met de hele meute borrelen en zingen aan boord van Zwerver is het leed alweer rap vergeten.
Ook nu moeten we blijven liggen – wind en regen zorgen voor weersomstandigheden waar we onze buik van vol hebben. In de namiddag bezoeken het openlucht Zuiderzee museum, een soort Bokrijk op zijn Zuiderzees. Dit is een echte aanrader en we amuseren ons dan ook kostelijk.
Op ons avond overleg (’t moet niet altijd borreluurtje heten) spreken we af om morgen alles op een rijtje te zetten en pas dan te beslissen of we verder gaan of niet.

Voor wie de blog volgt zal dit waarschijnlijk ons laatste bericht zijn – vanaf hier gaan we in no-internet-territory.

Geen opmerkingen: