zaterdag 11 juli 2009


Trébeurden, zaterdag 11 juli

Donderdag zijn we op een wastobbe zeetje, zo’n zeetje dat ontstaat wanneer stroom, wind en zwel allemaal in een andere richting lopen, naar Trébeurden gevaren. Ook Jerom, onze autopiloot had last met koers houden. Bij het aanlopen van de haven moest ik zelfs overnemen om niet op de rotsen te lopen.
Trébeurden is een goeie etappe haven. Alle voorzieningen, proper sanitair, gratis Wifi en gratis navette die je overal naartoe brengt. We nemen dan ook meteen het arrangement voor 3 dagen. Het weer ziet er toch niet veelbelovend uit voor de komende dagen en het komt een stuk goedkoper uit.
Vrijdag brengen we een bezoekje aan Lanion, een mooi Bretoens stadje en zaterdag gaan we wandelen langs de allermooiste ‘sentier côtier’ van Bretagne : die van Perros-Guirec naar Ploumanac’h, langs de roze graniet formaties. Je ziet wel, vervelen doen wij ons nooit.

1 opmerking:

Jean Dekeyser zei

Helaba Jenny en Kris,

??? ik ben effekes niet mee met jullie verhaal en probeer het een beetje chronologisch te volgen. Ik moet jullie ergens gekruist hebben, straks eens kijken waar dat dan wel ongeveer was maar wat mij het meest verwondert is dat jullie nu terug noordwaards gaan. Was dit dan de bedoeling ? Ik dacht dat jullie ergens vóór mij aan de Spaanse Noordkust lagen ? Ik snap wel dat jullie motorproblemen hadden en daardoor niet op tijd naar ginder konden geraken maar ik wist niet dat de Zwerver al terug Belgiewaards zeilde. Nu, Bretanje is uiteraard niet mis en ik heb soms het gevoel dat ikzelf vooral Noord Bretanje te vlug voorbijgezeild heb.
Groetjes uit een zonnig en warm Bilbao
Jean