zondag 5 juli 2009


Zaterdag 4 juli

We zijn terug in Camaret. Het passeren van de Raz de Sein was een fluitje van een cent. Alles werkte in ons voordeel : goeie timing, kalme zee en neap. Gelukkig maar, want we waren beiden erg moe na een ruige nacht op de ankerplaats van Audierne. Een stevig windje zorgde voor korte, steile golfjes zodat de boot continu erg oncomfortabel schroefde (een combinatie van rollen en stampen). We hebben dan ook weinig of niet geslapen.
Hier in Camaret wachten we nu de juiste condities af om het hoekje om te gaan – letterlijk dan. Door de volgende race, de Raz du Four, ga je van op de oceaan terug naar het Kanaal. Daarbij rond je het einde van de wereld : Finistère. We willen er natuurlijk zeker van zijn dat wij niet –figuurlijk dan - het hoekje omgaan ;-)
Zondag, rustdag. We slapen lekker uit van onze vermoeiende nacht te Audierne. Voor de rest brengen we de boot in orde, gaan we boodschappen doen en struinen we wat rond in het leuke plaatsje. Ook gaan we een paar ateliers bezoeken in het Quartier des peintres. Voor alle zekerheid doen we nog een wasje, voor het geval we morgen onverhoopt toch verder zouden kunnen. Het ziet er echter niet goed uit. De voorspelde 5 à 6 Bf uit het NW betekend te veel wind tegen tij om door de race te gaan.

Geen opmerkingen: