zaterdag 4 juli 2009


Vrijdag 3 juli

Van Ile de Groix zij we naar Concarneau gevaren, voor ons geen onbekende. We zijn er een dagje gebleven om te zien of alles nog in orde was. En inderdaad, de omwalde binnenstad was nog steeds even gezellig en ons stamcafé ‘Le Comptoir’ stond nog steeds op zijn plaats. De Leffe van ’t vat smaakte nog even voortreffelijk en de aperitiefhapjes die erbij geserveerd worden mogen er nog steeds zijn. Wij tevreden dus.
Tussen Concarneau en Camaret ligt de Raz de Sein. Bij minder goede weersomstandigheden een gevaarlijk stukje water met razende stroomversnellingen. Tijd voor tactiek dus : eerst en vooral kiezen we twee dagen behoorlijk weer en vervolgens delen we de reis in twee stukken op. Eerst naar Audierne, vanwaar de Raz goed getimed kan aangelopen worden en ’s anderdaags naar Camaret.
Vrijdagmorgen staak Meteo France – perfecte timing voor ons dus. Maar goed, het weerbericht van donderdagavond was goed genoeg en we vertrekken dan maar. Nauwelijks een uur onderweg, of we krijgen al een flinke bui in onze nek, met windsnelheden van om en bij de 20 knopen. Amaai, moeten we straks zo op een boei gaan liggen ? Gelukkig klaart het in de namiddag uit en treffen we alsnog redelijk goed weer op de ankerplaats van St Evette. Zodra we een boei hebben opgepikt, blazen we de dingy op en gaan we naar de kant voor een verkenning. De buitenboordmotor wil niet starten (ik heb toch een speciale band met motoren nietwaar) dus moeten we roeien. In het doorgaan roeien we samen, maar in het terugkeren laat ik Jenny het werk doen – kwestie van haar in conditie te houden.

Geen opmerkingen: