dinsdag 20 juli 2010


20 juli

Vandaag pakken we de metro naar Newcastle. Het station ligt op een kleine 10 minuten wandelen van de haven en deze wandeling voert dan ook nog eens door een prachtig park.
Newcastle is een erg gezellige stad, met vele leuke shopping centra en een aantal toffe bezienswaardigheden. Uiteraard brengen we een bezoek aan de mooie kathedraal. Het overvloedig prachtig houtsnijwerk binnen dit gebouw moet je echt gezien hebben. Ook de millennium bridge is een mooie constructie. Net over de brug kan je gratis binnen in de Baltic centre of contemporary art. De kunst die daar tentoongesteld wordt gaat wellicht ons petje te boven want wij vinden de kunstwerken die we geregeld van ons kleinkindjes krijgen, beter dan wat daar tentoongesteld staat. Eventjes stond Jenny ademloos toe te kijken, maar dat was toen ik met mijn rugzak aan één van deze werken bleef haperen en het ei zo na sloopte. Even bijkomen in mooi etablissement langs de kaai, was dan ook meer dan nodig.
Moe maar voldaan keren we naar de boot terug. Als we uit de metro stappen, begint het, ja … te gieten en komen we als twee verzopen … enz (je kan toch niet elke dag hetzelfde schrijven)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hello,
Hier prachtig vaarweer,testvaart gemaakt met de ORM,buiten verwachting alles in orde;
groetjes

Anoniem zei

Hallo oma en opa,

het 2e kaartje is gisteren toegekomen!! Leuk, E houdt ze allemaal bij!! Nu heeft ze ook oma en opa gezien op foto. Blij dat jullie mijn raad hebben opgevolgd, haha. Terwijl jullie in de gure wind en regen zitten is het hier 30 graden en bakken geblazen!! Vandaag zal het wel onweren, kan niet blijven duren. 't is 21 juli, nationale feestdag en wij zijn dus aan het klussen!! Geen betere dag dan een feestdag om in de garage te bricoleren :-)
Voor de rest gaat alles goed hier. Emilie geniet volop van de vakantie en Helena... ja... die eet en slaapt en eet en slaapt en eet en slaapt... :-)
Hebben jullie onze foto's goed ontvangen?

greetz
De bomen