maandag 4 juli 2011


Donderdag 30 juni

Op de laatste dag van juni, varen we naar Guersey. Omstreeks 9 u verlaten we Cherbourg. We hebben de stroom goed berekend en kunnen een 6 tal uur later al vastmaken aan de wachtsteiger te St Peter Port. Het is nog een paar uur wachten tot we over de drempel kunnen, maar we worden aangenaam beziggehouden met de manoeuvres van de aankomende jachten, die het havenpersoneel 6 rijen dik legt.
Eémaal binnen, rest er ons nog één taak : een Giant Cod&Chips verorberen in DE chippie van St Peter Port. Je wordt er door een stoïcijnse garçon bediend, alsof je op een klasse restaurant zit. En de Cod is inderdaad grooot en lekker.
Op vrijdag nemen we de bus voor ‘de ronde van Guersey’. We bezoeken het German Occupation Museum, wandelen langs de prachtige westkust, doen een terrasje – niets ontbreek om er een heerlijke vakantie uitstap van te maken.
Op zaterdag nemen we de ferry naar het eiland Herm en doen er de rondwandeling.
Herm is een prachtig, tropisch aandoend eiland, zonder verkeer en waar zelfs radio’s verboden zijn op het strand. Wat een rust !
’s Avonds leggen we de boten terug buiten de Victoria marina. We willen morgen een uur vroeger weg dan zou kunnen uit de jachthaven, om van de volle stroom mee te kunnen genieten tot Cherbourg.
Op 3 juni vertrekken we dan ook, volle vitesse terug naar Frankrijk. 13 knopen over de grond, zien we op een bepaald ogenblik op de gps verschijnen. Van een race gesproken zeg ! Toch maak ik nog een tactische fout, door dezelfde route te willen volgen als in het doorgaan. Hiermee kom ik rond Cap de la Hague in een tegenstroom terecht. Dolf die zich met de race naar buiten liet spoelen, neemt in geen tijd mijlen voorsprong – dedju, alsof ie anders nog niet rap genoeg is.
Net voor het aanlopen van Cherbourg, kruisen we nog Stressless – we wensen ze een goede reis over de VHF.

Geen opmerkingen: