vrijdag 8 juli 2011

We bestellen de oesters in de welbekende ‘garage’ en vragen aan de jonge dame hoe we die moeten openen. Haar demonstratie lijkt op een passage uit een misdaadroman : mes er in duwen, draaien en vervolgens met één doorgaande polsbeweging de sluitspier over snijden ! Dolf gebruikt voor deze laatste beweging een afzonderlijk patattenscheldertje en mij lukt het ook best op deze manier. Na enige moeite krijgt Jenny haar eerste oesters naar binnen en vindt ze best eetbaar-in ’t vervolg zullen er dus minder over zijn voor ons.
Tot vrijdag staat er slecht en winderig weer op het programma. Om nog wat van de streek te zien nemen we op donderdag de bus naar St Martin Varreville (nabij Utah Beach) en Carentan. Het wordt een leuk uitstapje, hoewel we van tijd tot tijd moeten gaan schuilen voor ferme regenbuien.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben me bij het lezen van dit fragment aan het voorstellen hoe je "een patattenschelderke" vraagt in 't Frans - of hadden jullie dat toevallig bij misschien :-)

Hier in Oostende hoor ik regelmatig gezucht over veel te veel wind om te zeilen ; het zal jullie wel bekend in de oren klinken, vermoed ik, na het lezen van jullie reisverhaal.

Groetjes van op 't thuisfront (= in het welgekende gebouwtje hé)- en willen jullie Dolf bedanken voor zijn kaartje, ik hang het aan de ruit.