donderdag 16 juni 2011

Dieppe, Fécamp

Ik ben al vroeg in de weer om alles klaar te maken voor het repareren van het euvel. Deze keer blijkt de boulon die de schroefas in de koppeling houdt, gebroken. Om al te grote kosten te vermijden wordt uiteindelijk, via het havenkantoor een duiker-mecanicien geregeld. In het zweet des aanschijns (letterlijk) slaagt deze kerel erin de reparatie uit te voeren zonder de boot op het droge te hoeven zetten.
Het is bijna een opluchting, wanneer hij ons 80 euro armer maakt.
In elk geval kunnen we nog net op tijd vertrekken om naar Fécamp te spurten, om daar voor laag water aan te komen. Dit is een echte opluchting, want boven op de reparatiekosten een liggeld van 27 euro per dag te moeten ophoesten is een alles behalve leuk vooruitzicht.
Nu de volgende hindernis : er is een stormdepressie op komst – hoever geraken we nog en waar gaan we het slechte weer uitzitten?
Het belooft alvast een avontuurlijke vakantie te worden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Van pech bij de start gesproken ! Hopelijk nu een vervolg zonder al te veel moeilijkheden en met "gepast" weer ... Groetjes !

Anoniem zei

Hallo Kris en Jenny
Na een slecht begin komt altijd een goed einde. We zijn een paar dagen naar duinkerke geweest en nu terug voor de wedstrijd maar deze is afgelast wegens het slechte weer.Zondag ga ik met Luc naar luik zijn andere boot ophalen nl. een nauticat 33.
Groetjes ook aan den Dolf en Christiane
Terry en Jeannine