zondag 19 juni 2011Fécamp, donderdag 16 juni en vrijdag 17juni

Alles nog eens nagekeken en in orde bevonden : oliepeil, koelvloeistof, schroefas –koppeling. Diesel bijgevuld, hier en daar wat opgeruimd – allé de gewone routine om de boot vaarklaar te maken, wanneer je alle tijd hebt en slechts ’s middags dient uit te varen. Weerberichtje checken en … lap, meteen geen goesting meer : rukwinden van 6 Bf uit het SW en nog veel slechter weer op komst. Ook Dolf en Christiane hebben er niet veel zin in, dus ons besluit is snel genomen : we blijven de stormdepressie hier uitzitten.
Vrijdagmorgen nemen we het busje naar Etretat, de prachtige krijtformaties die hier een kleine 20 km vanaf liggen. Het regent pijpenstelen, maar we laten ons niet kennen en gaan toch de krijtrotsen op. Prachtige uitzichten en prachtig natuurschoon afgewisseld met een lekker dineetje in het pittoreske stadje, zorgen voor een onvergetelijke dag.
’s Avonds en ’s nachts worden we op een 9 Bf storm – jaja in de haven – getrakteerd. Met de zwel die hierdoor de haven binnenloopt en het kabaal van de wind, doen we van de ganse nacht geen oog dicht. Vakantie met de boot : een echte aanrader !

Geen opmerkingen: