zondag 19 juni 2011Zaterdag 18 juni

Dolf heeft voor ons een ligplaats in de bassin Bérigny, de binnenhaven, geregeld. Ook zij hebben een heerlijke nacht achter de rug. ’s Middags kunnen we verkassen. Niet zonder moeite trouwens, want de wind giert nog steeds door de haven. Bij het aanleggen op de nieuwe ligplaats worden we nog eens extra verwend met een plensbui van jewelste. De apero nemen we doorweekt – hij smaakt er niet minder om.
Ondertussen is hier Estivoile, een maritiem feest, van start gegaan. Natuurlijk laten we ons niet onbetuigd en laten we de OVA-vlag wapperen. Wanneer we in de namiddag het festival gaan bezoeken, zijn we aangenaam verrast nog twee boten met de OVA-vlag te zien : de Gallant en de Pepe V, een kleiner klassiekertje uit St Valérie en Caux. Het feest is niet van dezelfde orde als Oostende voor Anker, maar toch best gezellig. Straks eten we een lekker visje, gekocht in de ‘Marchée aux Poissons’.
De storm weet van geen stoppen, maar hier in de binnenhaven liggen we toch een pak rustiger. Het ziet er naar uit dat we ons slaapgebrek zullen kunnen inhalen.

Geen opmerkingen: