donderdag 9 juni 2011Donderdag, 9 juni 2011.

Gisteren zijn we dus vertrokken voor onze zomercruise. Dit jaar zouden graag wat meer zien van de Kanaaleilanden en Normandië en Bretagne verder verkennen.
Met een weerbericht van 4 à 5 uit het ZW en golven van minder dan een meter, dachten we weliswaar met tegenwind, toch vrij goed te zitten. De praktijk wees (weer eens ?) anders uit. Met 22 knopen wind - later 24 knopen en zelf eventjes 30 knopen en golven van vaak ruim 2m, waar we lekker vanaf konden donderen of dwars doorheen duiken, verliep het tochtje toch ruiger dan voorzien. Gelukkig schoot het een beetje op, zodat we goed vier uur later in Duinkerke konden binnenlopen. We konden meteen doorvaren naar onze ligplaats, want die hadden we telefonisch, van op zee besteld (hoe deden we dat vroeger eigenlijk?). Na de pekel van ons afgespoeld te hebben, was het tijd voor een drankje - of twee, drie ... Dolf en Christiane, die ook van de partij zijn, hebben 's avonds nog wat meegeholpen. We staken onze dorst op al dat zout dat we over ons heen gekregen hadden.
Vandaag zijn we blijven liggen. We weten ondertussen dat Cap Griz Nez passeren, met een 5 op de neus geen 'goe plan' is.

1 opmerking:

Anoniem zei

Gezien de weersomstandigheden wensen we jullie alvast een goed verlof in Duinkerke ?? :-)

Groetjes van aan 't thuisfront !