zaterdag 2 juni 2012Donderdag 31 mei

Vandaag hadden we een was, plas en boodschappen pauze voorzien. Wanneer we de weerberichten bekijken zal het echter waarschijnlijk wat meer worden : er komt een stormke op ons af en helden als we zijn, bekijken we die het liefst van aan een ponton in de jachthaven.
In de jachthaven heeft een zeehondje een ponton als zijn vaste meerplaats uitgekozen. Hij laat zich onverstoorbaar door jan en alleman fotograferen.
Nu we hier toch verwaaid liggen gaan we op vrijdag met de trein naar Hamburg. We bezoeken de stad met een hop-on hop-off toerbus, zo heb je vrij snel een idee van wat er in deze stad zoal te zien valt. De gidsen spreken echter alleen een soort onverstaanbaar duits of engels met een accent dat zo zwaar is, dat je nauwelijks het verschil hoort. Enfin – iets minder leerzaam dus. We hoppe van de bus aan de Alt Stadt, dicht bij het prachtige stadhuis. We gaan op verkenning langs de poepchique winkelgalerijen. Je kan daar reeds een uurwerk kopen voor 130.000 euro en een vodje van een kleedje gaat makkelijk boven de 1000 euro. We houden onze portemonee stevig dicht. Dolf en ik willen ook nog eens van de bus afhoppen op de Reperbaan, maar Christiane en Jenny houden het been stijf – letterlijk – we geraken er niet voorbij om af te stappen. We vroegen ons nochtans af waarom ze hier reclame maken voor tafeldansen, terwijl dat bij ons bijna nergens mag.

Het weer begint te beteren, het ziet er naar uit dat we morgen verder kunnen.

1 opmerking:

Excalibur zei

Hello,Zwerver en Dolf ,
Spijtig dat je de Reeperbahn niet kunnen bezoeken heb,ik leef met jullie mee, "Excalibur" op 2/6 om 14u aangemeerd op de oude ligplaats "Orm " dus we komen stilaan op schema ,
groetjes,
Lea & Jules