woensdag 6 juni 2012

Woensdag 6 juni

Gisteren bleven we een dagje liggen te Laboe. Het weer was niet al te goed en voor je naar Denemarken vertrekt is het geen slecht idee om de voorraden wat aan te vullen – vooral de alcoholische dan.
Vanmorgen was de wind wat gevallen en zijn we omstreeks 9 uur weggevaren.
Ons eerste Deense eiland heet Langeland en we leggen aan op de haven Bagenkop. Slechts 27 mijl van Laboe is dit een kort tochtje en met bijna halve wind gaat het goed, hoewel er een vervelende dwarszee staat. Den Dolf gaat er als een speer vandoor – op deze korte afstand klopt hij ons met bijna een half uur – er was weer geen houden aan.
Bagenkop zelf stelt niet veel voor,een vissersdorp met een soort jachthaventje erbij. Op de jachthaven wat winkeltjes en een restaurant maar daarbuiten is het over en uit.
Een havenmeester is er niet te vinden, alles dient per kassa automaat geregeld te worden. Wel staat er een waarschuwing dat je dubbel liggeld zal aangerekend worden, indien je kort na aankomst nog niet hebt afgerekend. Op ons verkenningswandelingetje vergeten we de ‘kodak’ – geen foto bij deze bijdrage dus. ‘k Beloof wel beterschap !
We hopen dat we hier niet verwaaid geraken.

1 opmerking:

christel zei

heel leuk om te lezen ! we blijven jullie volgen ! is trouwens al paar dagen geleden ? toch niet verdwaald zeker ? haha gr christel en frederik