zaterdag 2 juni 2012

Woensdag 30 mei

Om 13u15 verlaten we Helgoland. Er staat een onaangenaam rolzeetje, een overblijfsel van de harde wind van gisteren – een echt Duitse Bucht geval met zelfs te weinig wind om een zeiltje vol te houden. 6 Uur rollen – joepie. Als je je wilt voorstellen hoe dat gaat, ga dan op de grond zitten, benen open en armen opzij en dan … de Marie-Louise …, ja, zo zes uur aan een stuk doorgaan. Hoe ver zit je al ? Niet vergeten é : la lalala lalala lala lala… en om het plaatje compleet te maken snuif je nu en dan nog wat frisse uitlaatgassen op. Zou je dat nu kunnen geloven dat we tegen ons vrienden en kennissen zeggen dat wij aan pleziervaart doen ?
Enfin, eenmaal op de Elbe gaat het wat beter en met de stroom vol in de kont (van de boot natuurlijk) sjezen we met soms meer dan 10 knopen naar Cuxhaven.
Moe zijn we, eigenlijk bekaf, van al dat gerol en als we rond 18u30 ook de havenverplichtingen hebben voldaan hebben we voor niet veel meer goesting dan nog een boterhammeke verorberen en een paar bladzijden lezen. Om 21u kruipen we in bed – thuis heb ik op dat uur nog niet voor de eerste keer gezapt !

Geen opmerkingen: