zaterdag 2 juni 2012Zondag 27 mei

Nu de staand mastroute achter ons ligt dienen we weer rekening e houden met het getij.
Om naar Borkum te kunnen hebben we twee mogelijkheden : een vroege start om 7u of een late rond 15u30. We kiezen voor de vroege. Vroeg opstaan is aan boord minder lastig dan thuis. We gaan hier dan ook meestal vroeger slapen. Dat we geen TV en bijbehorende zapper aan boord hebben, zal daar wel voor iets tussen zitten.
Borkum ligt maar zo’n 19 mijl van Delfzijl en met een flinke stroom mee op de Eems, overbruggen we die afstand in 3 uur.
Na de moderne voorzieningen van de laatste dagen, komen we hier in een heel ander kader. We liggen aan oude betonnen pieren, het havenkantoor en de het sanitair liggen een heel eind van de boot af en het stadje kan je alleen per fiets, bus of toeristentreintje bereiken. We liggen dan ook in de Burkanahaven – een oud militair domein. Van baggeren hebben ze ook nog nooit gehoord – het scheelde geen haar of we zaten nog maar een keer vast, wanneer we van de ene pier naar de andere wilden varen.
In de namiddag springen we op ons fietsjes en brengen we een bezoek aan het stadje. Na 5 km fietsen treffen we een super toeristisch badstadje aan – k├╝rort, heet dat hier.
Gezellig is het er wel.

Geen opmerkingen: