maandag 18 juni 2012Kopenhagen

Op 12 juni maken we de sprong naar ons einddoel . Vanuit Klintholm hebben we een 50 mijl te gaan en na een uur of acht kunnen we aanleggen in het Christianshavn Kanal. We liggen in de gemeentehaven niet al te best : geen douches of toiletten en nauwelijks elektriciteit. We gaan dus dezelfde avond nog een plaats reserveren in Wilders Plats marina, een beetje verder op een zijkanaal, waar wel alles aanwezig is. Om onze ongemakken te verlichten gaan we ’s avons een irish coffee drinken op een van de vele terrasjes van Nyhavn. Oostende voor anker hebben we jammer genoeg gemist, maar hier kunnen we toch een beetje van de sfeer opsnuiven – deze haven ligt altijd vol klassieke schepen.
Nadat we ’s anderendaags de boten verkast hebben gaan we op verkenning langs de bezienswaardigheden van het stadscentrum : het stadhuis, Hans Christian Andersen, Tivoli park en natuurlijk ook de winkelstraatjes. De hop-on hop-off bus vinden we niet want de markt ligt volledig open. We doen dan maar alles te voet.
De meermin en het koninklijk paleis houden we voor de dag er op. Twee dagen en een beetje is goed voor een algemene verkenning van deze mooie stad – voor een meer grondige kennismaking met museumbezoek en zo heb je zeker nog een dag of drie meer nodig.

Geen opmerkingen: